lördag, september 02, 2006

Äntligen valfrihet för familjerna

"Många barnfamiljer har svårt att få tiden att räcka till och livspusslet att gå ihop. Med det familjepolitiska paket som kristdemokraterna och övriga partier i Allians för Sverige just enats om får föräldrar möjlighet att tillbringa mer tid med sina barn, oavsett hur mycket eller lite de jobbar, oavsett om de är rika eller fattiga, oavsett var de bor, oavsett om det finns en eller två föräldrar i vardagen. Föräldrar får även ökade förutsättningar att välja den barnomsorg som är lämplig för just deras barn.

Vi kristdemokrater ser den familjepolitiska överenskommelsen med de övriga i Allians för Sverige som ett första steg. Detta är kanske den största valfrihetsreform som genomförts i Sverige. Vårdnadsbidraget har kristdemokraterna länge arbetat för. Framöver behövs fler steg för att föräldrar och barn ska kunna få mer tid tillsammans. Familjen är basen för människors trygghet. Kristdemokraterna fortsätter arbetet för att makten över familjens och barnens tid ska flyttas från politikernas sammanträdesbord till vanligt folks köksbord."

Läs artikeln, publicerad i VLT, på http://www.kristdemokraterna.se/torstenlindstrom/Artiklar/valfrihetlivspusselfamiljen.aspx

Torsten
www.torsten.kristdemokrat.se

Free Website Counter
Counter
Links
Links
Links
Links
Links
Links